9
Programs
38 tooltip default logo
Editors

100 %

up-to-date with training

76K
Words Added
-2 tooltip default logo
References Added

This is the number of reference tags added to articles, and can include multiple references to the same source. The data comes from the ORES article quality model, and is only available for some languages.

111K
Article Views
284
Articles Edited
65
Articles Created
33 tooltip default logo
Commons Uploads

21

files used in articles

49

total usages across languages

Campaign: Iedereen Wiki Ternat

Schrijven voor Wikipedia is een opleiding die verzorgd wordt door Wikimedia België, in samenwerking met de Bibliotheek van Ternat. Hierbij wordt klassikaal geleerd hoe je een Wikipedia pagina op een professionele manier kunt maken. Enigszins gebaseerd op het gelijknamig boek van Lodewijk Gelauff, maar met heel veel praktische tips en oefeningen.

Hierbij wordt ook verwezen naar Wikimedia Commons, en Wikidata. De moeilijkheidsgraad wordt aangepast aan de aanwezigen (beginners, gevorderden). Deelnemers worden aangemoedigd om een artikel te schrijven over een onderwerp dat hen boeit. Deelnemers die er in slagen om ten minste 1 degelijk artikel te publiceren, krijgen het boek cadeau.

Je wordt alvast gevraagd om een onderwerp voor te bereiden. Schrijf over iets dat je interesseert. Bereid een basistekst voor zodat je ter plaatse je niet meer moet bezighouden met de inhoud, en je je kan concentreren op de structuur en de opmaak. Neem ev. ook (eigen) foto’s mee die je kan opladen naar Wikimedia Commons ter illustratie van je artikel.

Gelieve op voorhand een gebruikersaccount aan te maken, als je dit nog niet hebt. Als gebruikersnaam kies jij bij voorkeur een pseudoniem. Vergeet niet je e-mail adres te bevestigen zodat je een password-reset kunt vragen indien nodig. Bij het begin van de les kunnen we nog meer gebruikersvoorkeuren instellen. Vergeet niet je password te onthouden.