4
Programs
36 tooltip default logo
Editors

100 %

up-to-date with training

112K
Words Added
188 tooltip default logo
References Added

This is the number of reference tags added to articles, and can include multiple references to the same source. The data comes from the ORES article quality model, and is only available for some languages.

9.67M
Article Views
513
Articles Edited
115
Articles Created
369 tooltip default logo
Commons Uploads

265

files used in articles

500

total usages across languages

Campaign: Universiteit Gent

Schrijven voor Wikipedia is een opleiding die verzorgd wordt door Wikimedia België. Welkom op deze sessie "Schrijven voor Wikipedia". We leggen jullie van naaldje tot draadje uit hoe je een goede Wikipedia-pagina kunt maken. Hierbij wordt klassikaal geleerd hoe je een Wikipedia pagina op een professionele manier kunt maken. Enigszins gebaseerd op het gelijknamig boek van Lodewijk Gelauff, maar met heel veel praktische tips en oefeningen.

Hierbij wordt ook verwezen naar Wikimedia Commons, en Wikidata. De moeilijkheidsgraad wordt aangepast aan de aanwezigen (beginners, gevorderden). Deelnemers worden aangemoedigd om een artikel te schrijven over een onderwerp dat hen boeit. Deelnemers die er in slagen om ten minste 1 degelijk artikel te publiceren, krijgen het boek cadeau.

Je wordt alvast gevraagd om een onderwerp voor te bereiden. Schrijf over iets dat je interesseert. Bereid een basistekst voor zodat je ter plaatse je niet meer moet bezighouden met de inhoud, en je je kan concentreren op de structuur en de opmaak. Neem ev. ook (eigen) foto’s mee die je kan opladen naar Wikimedia Commons ter illustratie van je artikel.